KAKO PREPOZNATI PREVARU

Prijatelji vas tješe da su vaše sumnje samo plod ljubomore, partner tvrdi kako ste paranoični, a instinkt vam sve glasnije šapuće da vas vara. Iako sumnje doista mogu biti neutemeljene, već i to što sumnjate u partnera pouzdan je znak kako vaša ljubavna priča nije baš ružičasta. Ako potisnete sumnje kako biste i njega i sebe uvjerili da je sve u najboljem redu, vaše će povjerenje i dalje nezaustavljivo slabjeti. To u konačnici može biti pogubno za vezu. Ali što učiniti kada vas obuzmu sumnje? 

Prvi je i osnovni korak otvoren razgovor jer je zdrava komunikacija najbolji lijek za ljubavne boli. Recite što vas muči i kako se osjećate, inzistirajte na konkretnim odgovorima. Partneru svakako dajte priliku da argumentima slomi vaše crne slutnje. No ako se ni nakon razgovora sumnje nisu rasplinule, tada je moguće da vašeg partner vodi moto “trava je uvijek zelenija u tuđem dvorištu”. Da biste sve istjerali na vidjelo, detektivskim metodama potražite dokaze koji će ili potvrditi ili opovrgnuti vaše sumnje. Osim u virtualnom smeću njegova računala, potražite ih u mobitelu. 

Ako je spremnik poruka prazan ili ste pronašli česte pozive s nepoznatog broja, moguće je kako nešto skriva. Sumnje su osnovane i ako je telefon zaštitio lozinkom te mu uz račun ne dolazi ispis poziva. 

U virtualnom smeću možete pronaći dokaze 
Baš kao u detektivskim filmovima, i u smeću se katkad pronađu zanimljivi tragovi. No osim u košu u radnoj sobi, zavirite i u koš na računalu. Možda ćete pronaći neku izbrisanu fotografiju ili romantičnu poruku koja će vam biti znak da širom otvorite oči.

Skriva mobitel 
Na telefonske je pozive uvijek odgovarao pred vama, a sad vam na neugodan način daje do znanja da mu treba prostora. Čim se pojavite, odlazi razgovarati u drugu sobu. U zadnje vrijeme nikamo, pa ni u nužnik, ne ide bez mobitela. Moguće je kako upravo u mobitelu “stanuju” dokazi da je u tajnoj vezi. Kako biste otklonili ili potvrdili svoje sumnje, iako nije etično, zavirite u njegov telefon. 

Ako vas više ne zove u svoje društvo, možda…
Iznenada je partner prenatrpan poslom te se kući vraća kasno noću. Svako malo iskrade se iz kuće uz smiješne i naivne isprike te sve više vremena provodi vani, navodno u starom društvu. Sve to nije razlog za uzbunu. No ako vas baš nikad ne pozove u svoje društvo, a kad predložite da idete i vi, kao iz rukava izvadi spreman odgovor zašto ipak želi ići sam, imate opravdan razlog za sumnju.

Svađa je izgovor za izlazak iz kuće?
Mnogi preljubnici namjerno izazovu svađu samo da bi mogli demonstrativno zalupiti vratima i otići od kuće. Ako i vaš partner u zadnje vrijeme primjenjuje taj recept, pokušajte ga neopaženo slijediti kako biste otkrili kamo odlazi nakon sve češćih svađa s vama. 

Više ne trza na vaš poziv na spontani seks
Iako se ništa izvanredno nije dogodilo, u zadnje se vrijeme vraća kući kasno. Umjesto ljutnjom, “bombardirajte” partnera nježnošću. Muškarci obožavaju spontani seks, no ako vaš partner ljutito odbije vašu “vruću” inicijativu, moguće je da je prije dolaska kući negdje “ispraznio baterije”.

Smrznuti pogled odaje varalice
Suočavanje s nevjernim partnerom često ne pomaže mnogo. Ne trošite uzalud energiju na maratonske rasprave. Bolje je da spavaću sobu pretvorite u mirnu luku. Kako biste preljubnika uhvatili na djelu, on mora vjerovati da se bura stišala i da više ne sumnjate u njega. Ako on glumi vjernog, vi glumite naivca i pretvarajte se da mu vjerujete i da je sve u najboljem redu. No sljedećih nekoliko tjedana pomno promatrajte kako se ponaša prema vama.

Ako ga kilogrami i izgled dosad nisu previše opterećivali, a odjednom je počeo raditi na mišićima, učlanio se u teretanu ili ide na pedikuru i manikuru, kupio je zavodljiv i intenzivan parfem te uz to ormar napunio novom odjećom, moguće je da su vaše sumnje utemeljene. Nakon što ste u njegovu ponašanju detektirali sumnjive simptome, iznenadite “osumnjičenog” neočekivanim blic-posjetima. 
Dođite ranije kući s posla, no kako ne bi pomislio da ga špijunirate, pripremite i dobru ispriku za iznenadan dolazak. Ako se, umjesto dočeka osmijehom, na trenutak “smrzne” kad vas ugleda na vratima, pa nervozno ili čak ljutito prekine telefonski razgovor ili brzo isključi računalo, moguće je kako ste ga uhvatili na djelu. 

Ako zaista ozbiljno sumnjate da vas vaš dragi ili draga vara, najbezbolnije ćete otkriti je li vas spreman prevariti ako otvorite lažni profil na Facebooku. Pošaljite partneru zahtjev za prijateljstvo te se nakon nekoliko dana ili tjedana počnite udvarati i vidjet ćete je li zainteresiran za upoznavanje i nemoralnu ponudu potpunog neznanca. 

Je li vrijeme da tražite dokaze kao tajni agent?
Samo ako ste potpuno sigurni da vas doista vara, razmislite hoćete li “FBI metodama” istjerati istinu na sunce. Ne osuđujte bez konkretnih dokaza, a to znači kako preljubnika morate uhvatiti na djelu.

Ne morate postavljati GPS uređaj za praćenje u automobil, no možete se poslužiti mobilnim aplikacijama koje će vam pomoći da uđete u trag pozivima i porukama. 

Pozor! Ima novu lozinku za e-mail
Iako ste mislili da je partnerov život kao otvorena knjiga, on vam je iznenada zalupio neka vrata te je promijenio većinu svojih lozinki. Kad ste zatražili novu lozinku, imao je spremnu ispriku zašto vam je ne da, a to je znak kako nešto skriva od vas.

Pazi se ako ne voli pitanje: “Što si danas radio?”
Svakomu u vezi treba prostora, no ako granice toga svojeg prostora vaš partner odnedavno previše žestoko brani te mu uz to vidno smetaju vaša pitanja: “Gdje si bio?“ i “Što si danas radio?“, to su definitivno znakovi upozorenja.

Spavalica je odjednom postala noćna ptica
Razlog za sumnju je i ako donedavno pasionirani spavač odjednom ostaje budan do dugo u noć pravdajući se kako nešto radi na računalu. Sumnjivo je i noćno ustajanje nakon kojeg se ne vraća brzo u krevet te ranije buđenje kako bi obavio važan telefonski poziv.

izvor(24 sata hr)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *