STRAH I TREPET: 6 najopasnijih rasa pasa na svetu koje bi najbolje bilo da izbegavate

Ako nisu pravilno odgajani i dresirani, ovi psi imaju tendenciju da budu jako agresivni i mogu naneti velike povrede svojim žrtvama.

1. Kane korso

Ovi mišićavi psi su teški između 45 i 70 kilograma. Potomci su “Canis Pugnax” koje su Rimljani koristili u ratovima.
2. Bul Terijer
Ovi izuzetno snažni psi ne moraju biti agresivni, ali su jako teritorijalni pa su posebno opasni za manje životinje.
3. Doga Argentino
Ovaj veliki, mišićavi pas nastao je u Argentini, prvenstveno za lov divljih svinja i puma. Iako su ekstremno jaki, nisu stvoreni da budu agresivni prema ljudima. Ipak, u Velikoj Britaniji je zabranjeno posedovanje ove rase prema zakonu donesenom 1991. godine.
4. Bernandinac
Ova rasa je nastala na švajcarskim i italijanskim Alpima. Nastali su kao psi za spasavanje. Poznati su po svojoj veličini i po spasilačkim pričama koje smo čuli o njima. Moraju biti izdresirani i naviknuti na strance i druge pse dok su mali, jer su poprilično teritorijalni.
5. Bokser
Izgledaju nezavisno, ali zapravo njihovi vlasnici moraju da im posvete mnogo pažnje, pogotovo ako ne žele da budu agresivni. Potiču iz Kine, teški su od 22 do 30 kilograma. Mogu živeti i u kući i u stanu, ali im morate obezbediti dnevne aktivnosti kako ne bi postali agresivni.
6. Doberman
Poznati su po svojoj lojalnosti i inteligenciji. Napadaju samo ako osete da je njihova teritorija ili vlasnik ugrožen. Mada, ako su trenirani u policijske ili vojne svrhe, mogu ispoljiti agresivnost. Teški su između 30 i 40 kilograma. Ova rasa potiče iy Nemačke.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *