UPOZORENJE SVIM ZENAMA – obavezno citajte..

Upozorenje zenama

Upozorenje za zene – opasnost vreba na internetu

Upozorenje zenama – Beogradska policija lišila je slobode lice za koje se sumnja da je ucenjivalo veći broj zena putem interneta. Navedena osoba je obično pravila lažni facbeook profil sa lažnim slikama i podatcima te dodavala pretežno udate žene kao prijateljice, nakon čega bi došlo do razmene prvih poruka i razgovora. Priča bi obično tekla spontatno nakon čega je navedeni slao svoje fotografije i tražio zauzvrat golišave slike žena sto mu je u nekoliko navrata i uspelo.

Nakon dobijanja takvih fotografija osoba predlaze susret uživo i ako bi bio odbijen u ovom započinjale bi ucene time da ce ako se ne nadju uzivo golisave slike sagovornice biti postavljene na internetu. Ne zna se tacan broj zrtava ovog lica, ali sumnja se da je zrtve nalazio i na socialnim aplikacijama tipa Badoo, Tagged itd.

Do raskrinkavanja ove osobe došlo je nakon sto je jedna od stalnih zrtava ove osobe sve prijavila policji. Navela je da je često uznemiravana putem telefona i Facebooka, da je pretio da ce njene fotografije poslati svim nejenim Facbeook prijateljima, poznanicima i familiji.

Upozorenje zenama

“Prosto vise nisam znala sta da radim i otisla sam u policiju i prijavila sve. Bila sam konstantno maltretirana od strane o tog manijaka na sve moguće načine i nadam se da će moje iskustvo pomoći zenama i devojkama da ne postanu žrtve slicnih manipulatora s interneta. Neka ovo moje iskustvo bude upozorenje svima. ” prica nam Jovana P.

akcijom policije lice je privedeno i pronadjeni su dokazi za njegovu aktivnost
tako da nas savet svima na internetu je da uvek izvrse detaljnu proveru profila sagovornika i za sta imaju uputstva na nasem sajtu  izbegavaju slanje slika paljenje webcamere i davanje broja telefona ako nisu potpuno sigurni u sagovornika

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *