Prokleta lepota Rite Hejvort: Donela joj sve osim sreće! (FOTO)

Od rođenja slavne glumačke dive Rite Hejvort prošlo je tačno 99 godina. Bila je jedna od najvećih zvezda zlatnog doba Holivuda, ujedno i najdraža plesna partnerka Fredu Asteru i prva glumica koja je postala princeza u stvarnom životu.

Rita Hejvort rođena je 17. oktobra 1918. godine kao Margarita Karmen Kanzino. Otac joj je bio Španac, a majka Amerikanka. Kako bi njeno mešovito poreklo ostalo prikriveno i kako bi dobijala bolje uloge, na nagovor tadašnjeg supruga Edvarda Džadsona i Harija Kona, predsednika filmskog studija Columbia Pictures, Rita je uzela devojačko prezime majke i ofarbala svoju crnu kosu u prepoznatljivu crvenu nijansu.

Tokom 1940-ih bila je jedna od najvećih holivudskih zvezda, a tadašnje uloge taj status su zapečatile zauvek. Tako se ona i danas smatra jednom od najvećih i najlepših glumačkih diva svih vremena.Veliki deo detinjstva provela je plešući jer su joj roditelji bili plesači, a svoju glumačku karijeru započela je sredinom 1930-ih. Najpoznatiji filmovi i mjuzikli u kojima je glumila su ĐildaDama iz ŠangajaPrijatelj DžoiNikad se nećeš obogatiti i Devojka s naslovnice.

Sa slavnim Fredom Asteom glumila je dva puta i upravo ona mu je bila najdraža plesna partnerka. Neki od njenih drugih glumačkih partnera bili su legendarni Frenk Sinatra, Džin Keli, Džon Vejn, Gari Kuper, Robert Mičam i Džek Lemon.

Nesrećna u ljubavi

Rita se pet puta udavala i isto toliko puta je prošla kroz razvod. Kada je imala 18 godina, udala se za prvog supruga, Edvarda Džadsona. Brak je propao nakon pet godina, a ona je bila ta koja je želela razvod, jer su provodili puno vremena odvojeni, a on je znao da bude vrlo okrutan.
Godinu i po dana kasnije, ušla je u brak sa Orsonom Velsom. Niko nije znao za njihovo venčanje sve dok ga nije najavila dan pre ceremonije. Zajedno su imali ćerku Rebeku, ali brak je potrajao svega nekoliko godina. Hejvort je Velsa smatrala ljubavlju svog života.Rita se 27. maja 1949. godine udala za princa Ali Kana. Zanimljivo je da je ona zapravo bila prva glumica koja je postala princeza, a ne Grejs Keli.
Kan i ona postali su roditelji ćerke Jasmin, ali i ovaj brak trajao je kratko, a princ je isto bio vrlo okrutan i zao prema njoj.IZVOR(KURIR.RS)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *