Poklon koji je obeležio ZEMUNSKI KLAN: Evo šta je Dušan Spasojević poklonio POLICAJCU na venčanju

Šokantno svedočenje o zemunskom klanu

Saša Đajić Džaja, pripadnik Žandarmerije i kum pokojnog Zorana Vukojevića Vuka, svedoka saradnika protiv zemunskog klana, ispričao je u Višem tužilaštvu u Beogradu šokantne detalje o tome kako je njegov kum postao jedan od glavnih pripadnika obezbeđenja vođe „zemunaca“ Dušana Spasojevića Šiptara.

Naime, Đajić je nedavno u svojstvu svedoka dao iskaz tužiocu u okviru istrage koja se vodi zbog otmice i pljačke N. S. 1997. godine. Đajić je svedočio jer ga je jedan od bivših pripadnika „zemunskog klana“ označio kao osobu koja je, uz Vukojevića, učestvovala u kidnapovanju koje su organizovali pokojni Šiptar i Mile Luković Kum. Žandarm je kategorički negirao učešće u S. otmici, ali je otkrio niz nepoznatih i interesantnih detalja o vezi „zemunaca“ i tadašnjih pripadnika MUP-a.

– U PS Zemun sam od 1993. radio kao policajac. Pokojni Vukojević mi je bio klasić, a 1996. me je venčao. Sa njim sam se sastajao i družio pa sam se tako upoznao sa pripadnicima zemunskog klana – rekao je Đajić i objasnio kako je ubijeni Vukojević krenuo da radi za Dušana Spasojevića.

– Godine 1998. policajci su masovno slati na Kosovo. Moj kum je tada dobio otkaz jer je svom sinu, koji je tada imao zdravstvenih problema, bio potrebniji. Njegove starešine za to nisu imale sluha. Potom je sa nekim likom krenuo da radi na pretvaranju poljoprivrednog zemljišta u Zemunu u građevinsko, pa je moj kum počeo da vozi neku ženu, sve dok nije počeo da radi u obezbeđenju Dušana Spasojevića – ispričao je Đajić.

On je rekao da su Dušan Spasojević i Zoran Vukojević Vuk takođe bili kumovi, te da je Spasojević venčao Vukovića.

– Bio sam na tom venčanju. Takođe, moj kum do tada nije imao svoj automobil, a prvi auto je dobio od Spasojevića kao poklon na venčanju. To je bio polovni „golf 2“ – objasnio je Džaja i dodao da je njegov kum radio kao šef obezbeđenja Dušana Spasojevića i da je zbog toga imao mnoge pogodnosti, između ostalog stan i auto na svoje ime.

Đajić je opisao i prvi susret između njega, Vukojevića i Spasojevića.

– Vuk se prvi put sreo sa njim posle jedne akcije u kojoj je uhapsio Milana Lukovića Kuma. Spasojević je tada pozvao Vuka u svoj kafić. Kum mi je rekao da će otići i zamolio me je da pođem sa njim. Naoružali smo se i otišli u taj kafić u Zemunu. Policajac je na dužnosti 24 sata i mene je moj kum pozvao da ga štitim ako bi Spasojević hteo da mu se osveti zbog hapšenja Lukovića. Međutim, tamo se ništa nije dogodilo.
IZVOR(SRBIJA.DANAS)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *