“Krive su i glumice koje su same nudile se*s za ulogu”

Britanski glumac ser Ijan Mekelen obratio se studentima na Oksfordu, gde se osvrnuo na seks-skandal i slučaj “Harvi Vajnstin“.

Iako smatra da je važno to što žrtve govore o nasilju, kaže da treba osuditi i one žene koje su same nudile se*s za uloge u filmu. 

“Krivci moraju biti imenovani, ali je za žrtve nekada veoma teško da to učine. Nadam se da prolazimo kroz period koji će nam pomoći da iskorenimo tu pojavu. Međutim, govoreći iz sopstvenog iskustva, kada sam šezdesetih počinjao kao glumac, reditelj u jednom pozorištu u kojem sam radio, pokazao mi je fotografije koje je dobijao od žena koje su želele posao. Neke od njih su na dnu fotografija pisale ’DRR’ – pravo reditelja ispoštovano, tačnije ’Ako mi date ulogu, spavaću sa vama’“, rekao je studentima. 

Ijan je istakao da se te žene i same predstavljaju kao žrtve nasilja, kao i da je sve postalo jedno veliko ludilo u kojem niko ne želi da učestvuje. 

Sedamdesetogodišnji Ijan, koji je javno priznao da je homoseksualac, osudio je i Kevina Spejsija zbog načina na koji je saopštio svetu svoju seksualnu orijentaciju, tačnije kao odgovor na optužbe o se*sualnom uznemiravanju maloletne osobe.
IZVOR(B.92)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *