Rusija dala KLJUČAN doprinos u porazu terorista u Siriji: Tamošnje baze su faktor odbrane nacionalnih interesa

Vladimir Putin je naglasio da su ruska vojska i mornarica u Siriji u potpunosti pokazali svoje povećane sposobnosti i da su uspešno koristili najnovije oružje i opremu

Baze oružanih snaga Rusije u Siriji su važan faktor odbrane nacionalnih interesa, izjavio je danas ruski predsednik Vladimir Putin i ocenio da je Rusija dala ključan doprinos u porazu terorista u toj zemlji. 

– Dve ruske baze – na aerodromu Hmejmim i luci Tartus – ostaju na sirijskom tlu i radiće na trajnoj osnovi. Ovo je važan faktor zaštite naših nacionalnih interesa i osiguravanja ruske bezbednosti u jednom od ključnih strateških pravaca – rekao je Putin na ceremoniji predstavljanja državnih nagrada ruskim vojnicima, koji su se istakli tokom operacije u Siriji.

On je istakao da je ruska vojska ispunila sve zadatke koji su joj dodeljeni u Siriji i da su se jedinice vratile u mesta gde su trajno raspoređene u Rusiji, preneo je TAS S.

Putin je naglasio da su ruska vojska i mornarica u Siriji u potpunosti pokazali svoje povećane sposobnosti i da su uspešno koristili najnovije oružje i opremu. 

Prema njegovim rečima, piloti Ruskog ratnog vazduhoplovstva izveli su 34.000 bobenih letova, a mete ekestremista gađane su raketama velike preciznosti 166 puta.

– Rusija, kao što se često dešavalo u istoriji, dala je veliki i odlučujući doprnos porazu kriminalne snage koja je promenila celu civilizaciju, i uništavanju terorističke vojske s varvarskom diktaturom, koja je posejala smrt i destrukciju, zbrisala bolnice, škole, džamije, crkve, spomenike istorije i kulture, i pokušala da pretvori Siriju i susedne zemlje u uporište za daju agresiju, čija je meta bila naša zemlja – rekao je Putin. 

On je dodao da su se oružane snage Rusije “radikalno promenile” tokom godina operacije u Siriji i da je ceo svet to video. 
IZVOR(SRBIJA.DANAS)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *