Zašto sam se udala za osuđenog ubicu: Erik je ubio svoje roditelje, ali Tami je odlučna: Zaljubljena sam, on je dobar čovek

Javnost šokirana njenim rečima

Braća iz Kalifornije Erik i Lajl Menendez 1994. godine osuđeni su na doživotnu robiju bez prava na uslovnu kaznu zbog ubistva roditelja. Život iza rešetaka nije ih sprečio da se ožene, jedan od njih čak dva puta. Zbog čega žene trče u zagrljaj osuđenim ubicama? Odgovor na to pitanje otkriva Tami, supruga mlađeg brata Erika. 

Erik i Lajl ubili su svoje roditelje u porodičnom domu, a potom pokušali da nameste da izgleda kao da su brutlna ubistva povezna sa organizovanim kriminalom. Mesecima potom trošili su bahato novac svojih roditelja, zbog čega su inspektori posumnjali da je možda pohlepa motiv ubistva, a braća su postala prvi osumnjičeni. Na sudu su se branili navodnim fizičkim nasiljem i višegodišnjim seksualnim zlostavljanjem koje su trpeli od roditelja. 

Iako su optuženi za težak zločin, među ženama su veoma popularni. Lajl se oženio Anom Erikson sa kojom je bio u braku od 1996. do 2001. godine, nakon čega se venčao sa Rebekom Snid 2003, dok se Erik oženio Tami Sakoman 1999. godine. U poslednjoj epizodi dokumentarnog serijala “Ubice Menendez: Erik otkriva sve”, Tami je otkrila detalje njihovog neobičnog braka. 

– Razlog zbog kojeg sam odlučila da se udam za njega je to što kao obična poznanica zatvorenika nisam imala nikakva prava. Nije da nisam imala emocije prema njemu, ali na prvom mestu bila sam zabrinuta za njegovo stanje i šta mogu da mu urade u zatvoru, a kao žena imam više prava da se o tome pitam – objašnjava ona.

 Ipak, nije samo briga u pitanju. Priznaje da je zaljubljena u Erika. 

– Bila sam zaljubljena u njega, još sam. Znam da ima probleme zbog onoga što su mu roditelji uradili, ali znam da je u srcu i duši dobra osoba i mislim da ću do kraja svog života biti njegov najbolji prijatelj – dodaje ona.

 Njihova veza počela je kada mu je Tami, tokom suđenja, poslala pismo u zatvor, u kojem mu je pružila podršku. Kada se završilo suđenje i žalbeni proces, Erik se zahvalio Tami što mui je pomogla da zadrži zdrav razum.

– Postoji ogromna količina patnje koja prolazi kroz vas kad prođete kroz vrata zatvora i živite u tom svetu. Za mene, moj brak sa Tami bio je ključan da budem u stanju da izdržim sve to. Moja ljubav prema njoj je večna – rekao je on.

Erik je pohvalio i njenu “neverovatnu žrtvu” i odluku da mu omogući da bude deo života njene ćerke, što mu je kako kaže, omogućilo da oseti kako je biti otac. 

– Tami mi je dala ljubav i ta duhovna svrha koju sam pronašao sa njom dala mi je značenje. To su stvari koje su mi pomogle da preživim – kaže on.

IZVOR(SRBIJA.DANAS)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *