Ovako je ubijao “zemunski klan”: Procureli policijski izveštaji koji otkrivaju SVE što se do sad nije znalo

Ko je izdavao naređenja, a ko pucao. Kako su izgledale logističke pripreme, praćenje žrtve, tajna telefonska komunikacija članova klana.Krajem devedesetih i početkom dvehiljaditih Beogradom su lili potoci krvi, a za većinu kriminalnih grupa likvidacija odgovorna je bila grupa koju su predvodili Dušan Spasojević Šiptar i Mile Luković Kum. 

Policija je sve te zločine zavodila i do detalja opisala kako su “zemunci“ ubijali. Istraga je utvrdila ko je izdavao naređenja, a ko pucao, kako su izgledale logističke pripreme, praćenje žrtve, telefonska komunikacija… Iz tih dokumenata, vidi se da oni koji bi se našli na meti Spasojevića i njegovih pucača nisu imali ni promil šanse da prežive. Sve to, iako se radilo o viđenijim imenima srpskog podzemlja, ljudima koji su i sami na duši imali ko zna koliko tuđih života.

Krajem devedesetih i početkom dvehiljaditih Beogradom su lili potoci krvi, a za većinu kriminalnih grupa likvidacija odgovorna je bila grupa koju su predvodili Dušan Spasojević Šiptar i Mile Luković Kum

Kako je smaknut Dugi: Osmorica ga pratila, Miloš Simović pucao s leđa 

Policija je zbog ubistva poznatog novosadskog žestokog momka Branislava Lainovića Dugog, koji je likvidiran 20. marta 2000. godine u Ustaničkoj ulici u Beogradu, podnela krivičnu prijavu protiv devet pripadnika zemunskog klana.

Kako se navodi u prijavi, ubistvo se dogodilo oko 16.15 ispred kioska broja 127. Tokom prepodneva Miloš Simović je bio u društvu sa Dušanom Spasojevićem, Miletom Lukovićem i još osmoricom zemunaca koji su obuhvaćeni krivičnom prijavom. Tom prilikom, Spasojević i Luković izdaju naređenje da Lainović bude likvidiran. Lainovića presreću na semaforu ispored hotela Srbija. Kada je izašao iz kola i otišao do trafike, Simović mu prilazi sa leđa i iz revolvera N.N. marke, kalibra 38 specijal, ispaljuje dugom dva metka u glavu.

Skoletova likvidacija: Filmska jurnjava i rafali na Vidikovcu

Zoran Uskoković Skole smaknut je 27. aprila 2000. Ova likvidacija po mnogome prevazilazi sve do tada viđene jer joj je prethodila filmska jurnjava kolima po beogradskom naselju Vidikovac, uz rafale iz automatskog oružja. Krivične prijave za ovaj zločin policija je podnela protiv sedmorice “zemunaca“.

IZVOR(SRBIJA.DANAS)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *