NOVACIJE NA INTERNETU : Sve trazeniji VIDEOCHAT na Facebooku

Ako je prva najvaznija sporedna na svijetu nogomet, onda se s sigurnoscu moze reci da drustvena mreza  ,Facebook, slobodno sa tim sportom moze dijeliti isto mjesto. Korisnici napopularnije i najtrazenije drustvene mreze redovno se oglasavaju svojim prijateljima i pratiocima postavljajuci na Facebook profile najnovije informacije o mjestima gdje provode, izvjestavaju kako je prosao njihov radni dan odnosno vikend, iznose svoja misljenja i osjecanja, postavljaju raznorazna pitanja i traze odgovore, dijele fotografije i najnovije selfije, pridruzuju se grupama, lajkaju stranice, komuniciraju preko Facebook Chata ili Messengera, a vrlo cesto se pozivaju jer su svi troskovi poziva besplatni.

Ono sto je aktuelno i vrlo zanimljivo je da na Facebooku postoji opcija Video Poziva pomocu kojeg ostavrujemo direktnu komunikaciju sa osobom s druge strane. Vjerovatno necete isti tren nazvati osobu sa kojom prvi put tipkate video-pozivom jer bi to bilo vrlo nekulturno i degutantno, ali cete nakon nekog perioda upoznavanja sa odredjenom osobom dati sebi za pravo daponudite video poziv kako biste se blize i “licem u lice” upoznali sa doticnom osobom.

 

Vrlo cesto brzopleti ( narocito muska populacija) , u momentu radoznalosti i sumnjicavosti nazovu neku oosobu koja “im je zapala za oko” (najcesce zenska osoba)  u nezgodno vrijeme, sto zna biti jako neprijatno zenskom svijetu zbog cega muskarci dobiju blok ili prijavu profila od zenskog svijeta, koji voli sve raditi  postepeno,korak po korak pa tako i doci do tog video poziva.

 

Da biste ostvarili ideaalni video chat, budite strpljivi i pazljivi, i naravno u dogovoru sa sagovornicima odredite vrijeme i nacin koji odgovara i ispunjava obe strane. Nemojte biti nasrtljivi, narocito vi muskarci (buduci da ste direktni), zenske su ipak njeznije i osjetljiviije i one vole sve raditi “step by step’

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *