(VIDEO) BAKIR IZETBEGOVIC PONOVO PROVOCIRA SRBE: ” Patrijarh Irinej NIJE HRISTOV SLJEDBENIK”

Bošnjački član Predsedništva posle obeležavanja Dana Srpske poručio da poglavar SPC nije Hristov sledbenik

Bošnjački član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović ponovo je šokirao javnost, ustremivši se ovog puta na patrijarha Irineja. On je povodom proslave Dana RS izjavio da patrijarh Irinej nije Hristov sledbenik i da se sve češće predstavlja kao „uski nacionalista“.

Izetbegović je, komentarišući govor bivšeg predsednika Srbije Tomislava Nikolića na ceremoniji u Banjaluci, rekao da su Nikolićeve reči bile neprimerene.

– Ovo što je Nikolić kazao jako je loše i jako ružno, ili patrijarh koji, bojim se, ne služi Bogu, nego jednom narodu i naciji. Oni bi trebalo da budu Hristovi sledbenici, a ne uski nacionalisti, kako se to njemu prečesto dešava – izjavio je član Predsedništva BiH.

Izetbegović je rekao da je „namerno ćutao“ i nije govorio o toj proslavi, da bi, kako je rekao, „drugi progovorili“.

– Ovo što rade sve je protiv Ustava i zakona, i kad-tad će prestati. Samo treba biti uporan kako su oni uporni, jer na našoj strani su zakon i pravda – ocenio je on.

Predsednik RS Milorad Dodik kaže da Izetbegović to radi kako bi „poboljšao svoj položaj kod muslimana“.

– Taj njegov odnos je ionako loš, pa je izabrao da napada svakog ko predstavlja srpske nacionalne interese. To je sve poznato kod njega, ne možete ništa drugo ni očekivati. On sam, u svojoj političkoj strukturi, izgubljena je politička figura – rekao je Dodik za Kurir.

Dragomir Anđelković

IZETBEGOVIĆ PROPOVEDA MRŽNJU

Za političkog analitičara Dragomira Anđelkovića Izetbegović ponovo stvara ekscesne situacije.

– On je svestan da samo na ekscesima može da živi jer je istrošen političar kome trebaju svađe. Sada napada patrijarha, koji je uvek bio odmeren u svojim stavovima. Bakir je taj koji vređa i izaziva sukobe.

VIDEO

Foto: Printskrin/Kurir

Izvor:

http://www.kurir.rs/vesti/politika/2974775/bakir-izetbegovic-opet-provocira-srbe-patrijarh-irinej-je-nacionalista

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *