LJubav putem interneta;DVIJE GODINE IGNORISANJA

Djevojka koja nas je zamolila da joj ne pominjemo ime, je svoju srodnu dušu pronašla putem Facebooka i to sasvim slučajno. Preturajući po porukama vidjela je da joj jedan momak povremeno piše pune dvije godine, na šta se ona nije obazirala jer nije odgovarala nepoznatim muškarcima. Iz znatiželje je odlučila da ga doda za prijatelja i počne komunikaciju.

„Na početku sam primijetila da mi baš prija razgovor sa njim, mogli smo razgovarati o svemu potpuno otvoreno. Dopisivanje je postalo sve intenzivnije i naravno bilo praćeno nekim leptirićima u stomaku. Nakon dugih pet mjeseci odlučili smo se i upoznati, ali prepreke su već bile tu… Ja Sarajka, a on Kosovar, nemoguće je bilo da me posjeti jer postoje vize koje se dugo čekaju“, govori ona.

Odlučili su da se upoznaju na pola puta – u Podgorici. Nakon nekoliko sati neprekidne priče shvatili su da između njih postoji jaka povezanost, ali su problemi nastali već njenim povratkom u Sarajevo. Roditelji su bili protiv njihove veze i pokušavali su da je odgovore od daljeg viđanja sa njim, ali ona nije odustajala. Vidjeli su se još četiri puta i odlučili da se vjenčaju.

„Mlada jesam, ali ljubav je ljubav, to se odmah zna i osjeti. Kada sam došla kod njega, dočekali su me druga okolina, drugi ljudi, drugo razmišljanje, drugi jezik, drugi običaji. Sve je drugačije. Ali tu je bio on da mi pomogne da sve savladam. Zaista on je momak koji radi, koji je lijepo odgojen i poštuje žene. Nisam mogla poželjeti ništa više. Moj oslonac, moja snaga, moj savjetnik, moja velika ljubav“, priča ona ona, te dodaje da je od njenog preseljenja na Kosovo prošlo više od godinu dana. Nedavno su se vjerili, a uskoro će i da se vjenčaju.
izvor(lolamagazin)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *