ZENE CESCE DOZIVLJAVAJU O*GAZAM SA ZENAMA

Prema novoj studiji, žene koje se se**aju sa ženama imaju veću vjerojatnost za doživljavanje o*gazma.

Istraživači na Sveučilištu Arkansas otkrili su da, iako se strejt partneri češće se**aju, bise**ualke i lezbijke doživljavaju daleko više o*gazama, javlja Pink News.

Studija, u kojoj je sudjelovalo 2.300 ispitanika , otkrila je da žene imaju 33 posto veću vjerojatnost za o*gazam prilikom se**a s drugom ženom. Za istu su studiju, nazvanu “Jesu li ženski orgazam ometani falocentričnim imperativima?”, izjavile kako su u odnosu sa ženama doživljavale i više višestrukih o*gazama. One u LGBT vezama rekle su da su doživjele o*gazme u prosjeku 55 puta mjesečno. To je bilo u snažnom kontrastu sa ženama u strejt vezama, koje su rekle da obično dožive samo sedam o*gazama mjesečno.

Dr. Kristen Jozkowski izjavila je: “Se** koji uključuje više različitih se**ualnih ponašanja rezultira time da žene doživljavaju više o*gazama”. Se** među ženama “uzbudljivo je raznolik”, objasnila je.

Ovi rezultati slijede prošlogodišnju studiju koja je pokazala da gej muškarci i lezbijke imaju bolji se**ualni život od strejt ljudi. Četiri istraživača i istraživačice, David A. Frederick, H. Kate St. John, Justin R. Garcia i Elisabeth A. Lloyd, izmjerili  su orgazme koje doživljavaju ljudi unutar se**ualnog spektra. Otkrili  su da su heterose*sualni muškarci najviše govorili da su “obično uvijek doživjeli o*gazam kada su bili se**ualno intimni”, i to u 95 posto slučajeva. Nasuprot tome, strejt žene doživjele su o*gazam u samo 65 posto slučajeva.

Jaz doživljavanja o*gazama dobro je dokumentiran te je u akademskoj zajednici općenito prihvaćeno da žene doživljavaju o*gazme rjeđe od muškaraca – to je, naravno, heteronormativna teorija, koja ne uzima’ u obzir činjenicu da je moguće da ne-heterose**ualni više uživaju u se**u, što je pokazala ova studija. Gej muškarci doživljavaju o*gazam 89 posto vremena, dok lezbijke nisu daleko iza njih, s 86 posto.

Ova je studija došla nakon istraživanja koje je otkrilo da su gej i lezbijski parovi sretniji od strejt parova. Dakle, ako pretpostavimo da strejt parovi doživljavaju o*gazam u 65 posto slučajeva – i da je o*gazam pristojan barometar o tome koliko je dobar se** – ovi su rezultati izvrsni za gej i lezbijske partnere/ice. Oni i one za 24, odnosno 21 posto nadmašuju strejt parove, a to znači da značajno više zajednički uživaju u se**u.

Istraživanje je također pokazalo da su “žene, koje su češće doživljavale o*gazam, uživale više ora*nog se**a i imale dulje trajanje se**a”. One su također “zadovoljnije svojom vezom, traže ono što žele u se**u, pohvaljuju svoje partnere/ice za nešto što su učinili/e tijekom se**a, zovu ili šalju mejl kako bi se**ualno zadirkivale te nose se**ualno rublje”.

Izvor (direktan link)

Žene češće doživljavaju orgazam tokom odnosa sa – ženama!

Foto: Printskrin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *