“Deca gledaju…”: Hrvatica se sunčala GOLA na terasi, pa RAZBESNELA komšije! Evo koja je KAZNA očekuje

I dok bi neko smatrao da su balkoni i terase privatna, policija smatra da u određenom trenutku to mogu biti i javna mesta

Dolaskom letnjih temperatura oblačimo laganu odeću, međutim neki idu korak dalje pa se, kako tvrde susedi – goli sunčaju na balkonu.

Uvoznici polovnjaka našli rupu u zakonu: U Srbiju uvoze automobile na ovaj način i tako prave veliku štetu
Konkretno, reč je o ženskoj osobi u Osijeku, devojci koja je toliko uznemirila suseda da se postavilo pitanje da li je takav čin sam po sebi zakonom zabranjen.

– Gotovo svaki dan može se videti kako se u susednoj zgradi na balkonu gola sunča jedna devojka. To nije prikladno, s obzirom na to da preko puta žive porodice sa malom decom. Kad god deca iziđu na balkon, moraju da gledaju golotinju pa me zanima je li je to prema našem zakonu zabranjeno – napisao je Osječanin u mailu koji je poslao Glasu Slavonije.

On je, kako piše ovaj list, toliko povređen i besan da bi za ovakav postupak tražio kažnjavanje.

Učinila bi to i policija, tačnije, kažnjavaju zbog prekršaja vređanja ili omalovažavanja moralnih osećanja građana, a prema članu 14. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Kako osječki list saznaje iz PU osječko-baranjske, za takav čin predviđena je novčana kazna u iznosu od 185 do 750 kuna (do 100 evra).

I dok bi neko smatrao da su balkoni i terase privatna, policija smatra da u određenom trenutku to mogu biti i javna mesta, nazvana “fiktivna javna mesta”.

– Izložena je pogledima javnosti ili je posledica radnje nastupila na javnom mestu, a što može biti i glasna muzika iz stanova ili kuća koja se čuje na ulici i sl. – poručuje policija.
izvor(srbija.danas)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *