Evo ko ja napravio Kristijanov lanac TEŽAK 3 KILOGRAMA: Bila je najteža kajla među krimosima, ali evo ko ju je UNIŠTIO!

Kristijan Golubović poznat je po masivnim zlatnim lancima, posebno onom na kom piše njegovo ime, a priča o njegovom nastanku je i te kako zanimljiva.

Naime, kako je on jednom prilikom ispričao, prvi je doneo masivne lance u Beograd a onda je nastala pomama i svi su želeli da ga dostignu u težini zlatnih lanaca.

 

“Počeli su da prave lance preko pola kilograma. Najveći posle mene imao je Goran Bombaš, negde oko 750 grama sa nekim Bogorodicama. I onda sam ja pustio još neko vreme, rekoh hajde da čekam da vidim ko će još da napravi takav lanac da bude pametan. Svi su radili sve isto, Arkan je napravio zadnji u nizu jedan lanac sa velikim krstom, ja mislim da je bilo tačno sve ukupno jedan kilogram”, rekao je Kristijan.

Međutim, kada su svi oni napravili svoje kajle, Kristijan je otišao u kod Terzića i odneo 5 kilograma zlata i dragog kamenja, među kojima se moglo naći dijamanata, brilijanata, rubina, safira, smaragda…

“Napravi mi lanac da piše Kristijan od rebra do rebra, da ima dole kuku i da napravimo jednog goluba velikog, svog da ga optočimo dragim kamenjem. Napravi mi nešto što nema u istoriji zlatarstva”, rekao je Golubović zlataru, ali on ga je odbio, rekavši da to tehnički ne može da izvede.

FOTO: PRINTSKRIN YOUTUBE

Kristijan je želeo da slova budu veličine pola dlana i da budu složena tako da mogu da se savijaju, ali zlatar to nije mogao da uradi.

Međutim, uspeo je da napravi kalup u koji je kilogram i nešto zlata istopio i sipao i napravio ono KRISTIJAN, pa je brusio sa svih strana. To je ostalo kruto u formi, ali je napravio sa strane ploče gore. Taj lanac je imao 2 kile i 850 grama.

“Kasnije smo ja i moji drugovi uzimali lanac, kačili ga na nešto, hvatali za oba kraja i radili zgibove na njemu tako da je pukao na slovu T”, otkrio je Kristijan, a onda je dodao da je lanac ima tužnu sudbinu.

“Taj lanac je, nažalost, jedna loša žena u mom životu, uhvatila i iskomadala da se ne bi prepoznao i prodala ga je. Znači, čist interes, čista krađa, čista prevara, čista izdaja”, zaključio je Golubović.

IZVOR;KURIR.RS

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *